söndag 8 januari 2012

Hemmagjord kokosdeo del 2 - utvärdering

Jag har nu använt min hemmagjorda deo i en dryg vecka, och jag är över förväntan nöjd.

Nu är det ju detta en deodorant, inte en antiperspirant - den ska alltså främst ta bort lukten, inte hindra svetten. Samtidigt är det ju inte så trevligt om svetten rinner och det blir stora fläckar under armarna.

Första dagen upplevde jag just det där, det kändes som om svetten rann och deon inte hjälpte alls. Men sedan! Den fungerar! Den håller mig inte absolut 100% torr, men det gör faktiskt inte vanliga antiperspiranter heller, och den här fungerar lika bra på den punkten. Ibland fyller jag på en gång under dagen, särskilt om jag rört mig och blivit varm, ibland behövs det inte.

Och lukten? Tja, jag luktar - kokos. Inte svett. Bara kokos.

Tröttnar man på kokosdoften kan man ha i lite eterisk olja i någon trevlig doft när man tillverkar den. Dessutom kan jag tänka mig varva med kristalldeon, som inte luktar alls och är lättare att ta med sig t ex till simhallen. Jag kan ju i och för sig göra kokosdeo på en liten burk för just det ändamålet, nu blev det en ganska stor burk eftersom det var den jag hittade hemma. Men, sammanfattningsvis: Jag kommer aldrig mer köpa en antiperspirant i mataffären!

4 kommentarer:

MassageLotta sa...

Men så spännande min resa med kokosdeo kommer att bli.
Hoppas den blir lika bra som din.
Testa enbart med kokos i helgen, blev nganska torr men inte luktfri helt..
Har fått världens problem med svett och doft…blä.
Så det ska bli sjukt spännande…
Kram från mig...

Andrea sa...

Enbart kokos har jag också hört om, men jag tror jag behöver något som suger upp fukten mer, där kommer ju bikarbonaten och majsstärkelsen in.

En nackdel med själva konsistensen har jag upptäckt, innan den stelnade hann väl de torra ingredienserna sjunka till botten, så fördelningen har blivit lite ojämn. Det finns ju färdiga deodoranter att köpa som är ungefär enligt det här receptet, men jag gissar att de är gjorda så att de inte får den där skiktningen.

Kul att höra att flera vill testa det här! Jag tycker det är häftigt att något så enkelt faktiskt fungerar!

E sa...

Får se om jag testar. Har svårt för kokos... Men jag hittade en deo från Biotherm som iallafall är utan parabener och aluminiumsalter. Ganska OK iallafall.
Och lush har ju deos också.

Anonym sa...

Ett tips är ekologisk kokosolja från http://www.braincandy.se/